Начало Moto News Кейси Стоунър разочарован от Дукати

Кейси Стоунър разочарован от Дукати

547
0
MotoGP,Кейси Стоунър

Двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стоунър заяви, че е много разочарован от случващото се в тима на Дукати.

Наскоро стана ясно, че Андреа Довициозо няма да е част от Дукати през следващия сезон. Това бе обявено от неговия мениджър Симоне Батистела по време на първата надпревара в Австрия.
Стоунър беше част от италианския тим от 2007 до 2010 и стана световен шампион през първата година от престоя си. След това се завърна през 2016 като тест пилот, но отново напусна две години по-късно след разногласия с ръководството на отбора.

„Наистина съм изключително разочарован от отношението на  Дукати към своите състезатели. След всичките тези години очаквах да са разбрали как да се отнасят към пилотите си. Андреа е истински лидер на отбора. Напускането му се дължи на същата причина, която накара и аз да си тръгна“, сподели Стоунър.

„Пилотите трябва да бъдат изслушвани. Все пак те носят резултатите и помагат за развитието на мотоциклета. През всичките тези години Дови бе в основата на успехите на отбора. В момента мотора е близо до това да бъде перфектен, но има проблем с недозавиването. Това винаги е било слабото място на Дукати дълги години“, обобщи Кейси Стоунър.

Според Стоунър тимът от Болоня прави голяма грешка и напускането на Довициозо няма да se отрази добре на представянето на отбора.

ИЗТОЧНИКautosport