Начало Moto News Кейси Стоунър с първо място на квалификацията в Испания

Кейси Стоунър с първо място на квалификацията в Испания

38
0
Кейси Стоунър,Хонда

Кейси Стоунър спечели днешната квалификация за Гран при на Испания на пистата в близост до Барселона. Сесията бе много напрегната, като всички пилоти в топ 10 бяха в рамките на 1 секунда. В крайна сметка световният шампион успя да излезе начело със своята Хонда и ще стартира утре от първа позиция. Това е втората спечелена квалификация за сезона от страна на австралиеца и общо 40-ата в кариерата му. Времето му не можа да бъде подобрено от Хорхе Лоренцо, който изостана на 0,146 сек със своята Ямаха. Трети е британецът Кал Кръчлоу от екипа на Tech-3 Ямаха. Сесията бе доста силна за отбора на британеца, като той заедно с колегата си Андреа Довициозо дълго време бяха на първо и второ място. В крайна сметка италианецът трябваше да се задоволи с шестото място, изоставайки на близо 0,4 сек зад победителя.

Днес успех записа и американецът Бен Спийс, на когото плавните завои на трасето в Барселона изглежда подхождаха повече, отколкото така наречените трасета газ-спирачки. Така вторият пилот на Ямаха се класира четвърти, оставяйки зад себе си Дани Педроса, който с втория мотор на Хонда зае пета позиция на стартовата решетка. Испанецът допусна и грешка в една от бързите си обиколки и не успя да се представи по най-добрия начин в квалификацията за домашната си надпревара.

Ники Хейдън бе най-добре представилият се пилот на Дукати. Американецът успя да изпревари Щефан Брадъл с LCR Хонда и да заеме седмото място. Зад германецът пък се нареди Валентино Роси с втория мотоциклет на Дукати. Топ 10 се допълни от Алваро Баутиста от екипа на Гресини Хонда.