Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кеке Розберг: Ферари задържаха Маса по икономически причини

Кеке Розберг: Ферари задържаха Маса по икономически причини

103
0
Фелипе Маса

Световният шампион във Формула 1 за 1982 г. Кеке Розберг смята, че Фелипе Маса е запазил мястото си във Ферари поради икономически причини.

Представянето на бразилеца през последните две години не е на достатъчно високо ниво и това води до поредица слухове, че в Маранело са готови да се разделят с него. Шефът на тима Стефано Доменикали и президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло изразиха подкрепа за пилота, но и предупредиха, че 2012 г. е особено важна за него, ако иска да остане в тима и по нататък.

Основната причина за запазването на Маса във Ферари е икономическа, смята Розберг. Той дава за пример ситуацията, при която от Маранело се разделиха със сериозна сума (над 30 млн. евро), за да покрият заплатата и обезщетението на Кими Райконен, когато прекратиха договора му през 2009 г., за да привлекат Фернандо Алонсо.

Фелипе имаше контракт за 2012 г. и наемането на друг пилот щеше да означава ново изваждане за Скудерията.

Потрошиха доста пари по Кими. Можеха отново да платят, за да се приключи с даден договор, но в някакъв момент трябва да мислиш от икономическа гледна точка. Не може винаги да избираш най-скъпата опция – обясни Розберг.