Начало Други Кен Блок е загинал при инцидент със сноумобил

Кен Блок е загинал при инцидент със сноумобил

12590
0
Кен Блок
Кен Блок; снимка: Форд

Прочутият пилот Кен Блок е загинал при инцидент със сноумобил. Създателят на известните видео серии Gymkhana и професионален пилот в различни дисциплини бе на 55 години. От компанията му Hoonigan съобщиха тъжната новина с постове в социалните мрежи.

„С най-дълбоко съжаление можем да потвърдим, че Кен Блок почина вследствие на инцидент със сноумобил. Кен бе визионер, пионер и икона. И най-важното – баща и съпруг. Ще ни липсва невероятно много“, се казва в съобщението на Hoonigan.

Кен Блок е бил на ски в Уудланд, Юта. По принцип е бил с компания, но в случая е карал сноумобила сам по стръмен склон

Според съобщението на местните власти в Уасач Каунти машината се е обърнала и след това е паднала върху Кен Блок. След получаването на сигнал за инцидент той е бил бързо открит, но са го обявили за мъртъв на място.


Кенет Пол Блок е роден на 21 ноември 1967 г. През кариерата си на автомобилен състезател кара в рали надпревари (включително WRC) и раликрос, участва в различни други събития със сноуборди, UTV-та. Gymkhana видео клиповете му го превръщат в звезда и за хора, които не се интересуват особено от автомобилен спорт. Успехите му като пилот не са много големи, но неповторимият му стил зад волана печели симпатиите на феновете. Развива се и в други сфери като бизнес начинанията му са също известни. Заедно с Деймън Уей основават няколко компании. Повечето от тях не просъществуват дълго. Най-прочутата е DC Shoes, която основават през 1994 г. Кен Блок взима назаем 10 000 долара от родителите си за първоначалния капитал. През 204 г. продава компанията за $87 млн.

През 2010 г. Кен Блок се разбира с Форд да създаде нов бранд, съсредоточен върху неговата личност, с който да участва в световния рали шампионат. Така се ражда Монстър Рали Тийм. През 2012 г. той се превръща в Hoonigan Racing Division. Не постига особени резултати в спорта, но чисто комерсиално е много успешно предприятие.