Начало Рали Кен Блок съжалява за съкращаването на WRC-програмата си

Кен Блок съжалява за съкращаването на WRC-програмата си

27
0
Кен Блок

Кен Блок съжалява за съкращаването на WRC-програмата си.

Американецът има планирани само три кръга от световния рали шампионат за 2012 г., първият от които е в Мексико и вече започна. Другите две надпревари са Нова Зеландия и Финландия.

Иска ми се да участвам в повече надпревари, но просто нямам време. Програмата ни за тази година е наистина много напрегната. Все пак ще успея да съм във Финландия, което е едно от любимите ми състезания. По принцип съвпада с X Games, но тази година те бяха изместени заради Олимпиадата – обясни Блок.

Той ще кара в целия шампионат Global Rally Cross, както и в поредица ралита в Северна Америка. Пилотът на Монстър WRT вече спечели 100 Acre Wood с новата си Фиеста. След това сподели, че се е чувствал добре в колата там, макар че национален старт не може да се сравнява с такъв от WRC.

Нищо не може да се сравнява с това да си във WRC-автомобил. А в това отношение аз още съм новак и трябва да се трудя упорито. За последно видях такава кола във Великобритания миналата година. Трябваше да направя един тест преди Мексико, но засега нещата са наред. Би било страхотно да съм в топ 10, а и се надявам на повече късмет този сезон – миналия просто бях съсипан, когато двигателят ме предаде в първата отсечка – каза още Кен.