Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кен Блок ще тества болид от F1

Кен Блок ще тества болид от F1

57
0
Кен Блок

Американският пилот Кен Блок ще тества кола от Формула 1. Това ще бъде болидът, който Пирели използваха през 2010 г. за изпитания на различните си типове гуми, подготвяйки се за влизането си в Гран при през сезон 2011.

В момента Кен Блок се състезава в избрани кръгове от световния рали шампионат. В действителност, той е най-известен с демонстрациите, които прави в т. нар. стил Гимхана.

На 5 август към опита, който Блок има с различни типове автомобили, ще прибави и впечатления от кола от Формула 1. Тестът ще се състои на италианската писта Монца. Два дни преди изпитанието с Кен Блок от Пирели са запланували специален тест на нови смеси с официалния си пилот Лукас ди Граси. Бразилецът ще остане и по време на теста на Блок, за да му разясни някои специфики и да му даде съвети относно управлението на болид от F1.

Очаквайки теста през август, Блок коментира:

– Късметлия съм, че до момента в кариерата си съм правил някои доста зрелищни каскади, но това е нещо различно. Всеки казва, че Формула 1 е върхът в световния моторспорт, така че не мога да чакам да я открия за самия себе си! Много съм благодарен на Пирели, които са едни от партньорите ми от 2010 г. насам, за тази прекрасна възможност. Тези коли са толкова тясно специализирани, че трябва да съм реалист по отношение на това, което ще мога да постигна. Все пак знам, че ще бъде много забавно.