Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кенел: Постът в Лотус е предизвикателство, но не смятам, че възрастта ми...

Кенел: Постът в Лотус е предизвикателство, но не смятам, че възрастта ми е проблем

42
0
Оливие Кенел

Оливие Кенел потвърди, че е получил предложение да стане шеф на Лотус във Формула 1 и допълни, че възрастта му не е проблем да го приеме.

Името на бившия шеф на спортните департаменти на групата PSA – Пежо Спорт и Ситроен Рейсинг – се спряга за овакантения от Ерик Булие пост. Според различни информации за мястото предложения са имали Мартин Уитмарш и Рос Браун. Засега съсобственикът в Лотус Жерар Лопес заема поста, но явно се търси друг вариант.

Да, свързаха се с мен и такъв тип предложение дори не изисква кой знае какво обмисляне. Този пост е огромно предизвикателство, но не смятам, че възрастта ми е проблем – заяви 64-годишният французин пред f1i.com. – Познавам Жерар Лопес от доста време, той знае на колко години съм. Работата е същата (като предишната) – средата е различна, но методите са подобни. Когато ме назначиха в Ситроен, хората се чудеха какво правя там, а спечелихме всичко (в ралитата) в следващите четири години. Ако не бяхме изтървали Себастиен Ожие, Ситроен щяха да продължават да побеждават… После се върнах в Пежо Спорт през 2009-та и взехме 24 часа на Льо Ман. Така че смятам, че съм се доказал.

Кенел допълни, че Лопес му предложил поста шеф на Лотус още преди четири години, но той избрал да остане в Пежо-Ситроен.

Лотус имат сериозни проблеми още от миналата година и екипа напуснаха редица специалисти на високи позиции. Грижите са финансови, като спонсорските средства на PDVSA, идващи с Пастор Малдонадо, вероятно ще закрепят ситуацията в краткосрочен план. Въпросът е как ще се развият нещата дългосрочно, макар че Лопес направи пореден опит да разсее приказките за проблеми.

Заявихме, че имаме известни технически затруднения и случаят е точно такъв – обясни той отсъствието на отбора от Херес. – Знам, че ни критикуваха много, че се говореше за липса на бюджет, но това не е така, защото ни костваше същата сума да отидем на пистата седмица по-късно. Може би дори ние сме по-добре подготвени. Може би стратегията ни да изчакаме и да продължим да работим във фабриката е била по-добрия вариант. Ще разберем в Бахрейн.