Начало Автомобили Керхер представи мениджърския си екип и плановете си в България

Керхер представи мениджърския си екип и плановете си в България

2786
0

Немската компания „Керхер“ представи мениджърския екип и бизнес плановете си в България на специално събитие. 65% от бизнеса на компанията е в ритейл продукти, а 35% са индустрията и професионални машини. Цифрите в световен мащаб са разделение на бизнеса 60% на 40%. Бизнесът на компанията се развива в няколко направления:

    • продукти „дом и градина“,
    • професионална техника в различни бизнес направления и приложения,
    • комунални и индустриални машини,
    • автоматизирани решения за измиване на автомобили и автомивки на самообслужване,
    • широко портфолио от машини за професионално почистване, препарати, аксесоари и сервизни центрове.

Производствените бази на Керхер са разположени в цял свят, но част от основните машини и препарати са концентрирани в Европа.

Керхер България към момента има 5 собствени центрове в София – централен офис и магазин в търговски център, Пловдив, Бургас и Русе, които обединяват шоурум и сервиз, 4 партньорски центъра в страната и мрежа от дилъри, с които немската компания покрива територията на цялата страна. Плановете са през следващите години да бъдат отворени още 4 центъра. Бизнес операциите на Керхер се извършват през собствени Керхер центрове, дилърска мрежа, ритейл, директни продажби и онлайн собствен магазин.

Керхер България е лидер на пазара в категория „водоструйки“, „сухо-мокро смукачки“ и „парочистачки“. Към момента компанията има 67 служителя и очакван оборот от 17 милиона евро. В световен мащаб Керхер акумулира оборот в размер на 3.092 млрд. евро. Оперира в 78 държави със 150 компании и има 14 400 служителя. Активните патенти на Керхер към момента са 650.

Програма за културно спонсорство

Керхер в световен мащаб почисти над 140 паметници в рамките на по-малко от 40 години. Сред тях са колоните на площад Свети Петър в Рим, Бранденбургската врата в Берлин, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Колосите на Мемнон Луксор в Египет, които са на възраст над 3300 години и скулптурите на президентите в планината Ръшмор, САЩ. Почистването винаги се извършва в тясно сътрудничество с реставратори на паметници и специалисти по история на изкуството, така че да се гарантира ефективно и безопасно почистване и запазване на паметниците. Това е устойчива програма, която и екипът в България развива и ще надгражда през следващите години.