Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 KERS беше жизненоважен днес и за мен, и за Уебър, призна Фетел

KERS беше жизненоважен днес и за мен, и за Уебър, призна Фетел

32
0
Марк Уебър

Системата KERS се оказа ключ към спечелването на първата позиция за Гран при на Малайзия от Себастиан Фетел. Немският пилот на Ред Бул обясни значението й след финала на тренировката, след като този път не бе така категорично по-бърз от всички останали в квалификацията.

Уикендът беше истинско предизвикателство до момента. Доволен съм от автомобила, но така и не влязохме в нормален ритъм – призна още Фетел. – Вчера нищо не вървеше толкова гладко, колкото се надявах, но поне знаехме, че автомобилът е достатъчно бърз. Така че в общи линии трябваше да вярвам в това. В квалификацията се получи от самото начало. Накрая борбата с момчетата на Макларън беше сериозна, така че съм щастлив от първата позиция. Огромно благодаря на целия тим, особено на момчетата, работещи по KERS – те свършиха страшно много работа от Австралия насам. Без системата нямаше да сме на тези позиции днес – допълни той.

Съотборникът му Марк Уебър остана трети – между двата Макларън-а. Австралиецът обясни, че единствената му тактика е била да кара възможно най-бързо.

Трябва просто да дадеш най-доброто от себе си. Представянето ми бе по-добро в сравнение с това в Мелбърн, а и ще стартирам от чистата страна на грида, така че очаквам интересно състезание. Мисля, че ще има много питстопове – допълни той.

Марк за малко стресна екипа си, след като в първия квалификационен сегмент до последно бе 15-и и едва на финала се измъкна напред. От отбора обясниха, че е имал затруднения да намери оптимален баланс на RB7 с малко гориво и твърдия тип гуми. По-късно, вече със софт на колата, Уебър вървеше значително по-уверено.