Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 KERS е предимството на Хамилтън, твърдят Ред Бул

KERS е предимството на Хамилтън, твърдят Ред Бул

46
0

На първа и втора редица ще се наредят пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър в утрешната Гран при на Абу Даби, след като дадоха съответно второ и трето време в квалификацията. Те успяха да изпреварят съперниците си от Браун, като основната битка този уикенд е между Фетел и Рубенс Барикело за второто място в класирането при пилотите. Немският състезател изпревари по-опитния си колега в Бразилия, но преднината му е от едва 2 точки.

– Мисля, че и аз, и Марк бяхме изненадани колко бърз бе Люис [Хамилтън]. Макларън като цяло изглежда са много силни тук. Още в първите два сегмента бяхме наясно, че ще е трудно да вървим с тяхното темпо, затова смятаме, че постигнахме максимума днес. Досега съм доволен, надпреварата би трябвало да е хубава. Колата работи добре тук, само дето KERS-бутонът ни не работи! – пошегува се Фетел.

И Уебър бе доволен от мястото си, като изрази удивлението си от времето на Хамилтън.

– Утре работата ни е ще да го бием, което няма да е лесно, но ще се постараем максимално. KERS-ът му дава добро предимство тук, но дори и без тази система щеше да е напред. Надпреварата е дълга, да видим какво ще стане – допълни австралиецът.