Начало Рали Кевин Абринг ще кара за Хюндай в Португалия и Италия

Кевин Абринг ще кара за Хюндай в Португалия и Италия

10
0
Кевин Абринг

Кевин Абринг ще кара за екипа на Хюндай в рали Португалия и Италия от WRC, обявиха от тима. Така за тези състезания отборът ще е с общо 4 заводски автомобил i20, карани от Нювил, Сордо, Падън и Абринг. Програмата на последния за сезона предвижда общо 3 участия, като засега последното не е уточнено.

Холандският пилот участва в четири състезания за отбора през миналата година, които бяха неговите първи в шампионата от WRC. Абринг записа две класирания на 11 позиция в надпреварите в Швеция и Германия, а освен това се движеше на втора позиция във Франция, преди да катастрофира и да отпадне.

„Много съм развълнуван, че Португалия и Италия ще са моите първи две ралита за сезона, заяви Абринг. – Те са едно след друго, така че ще се опитам да дам всичко от себе си и да повиша своята увереност максимално за следващата ми поява през сезона. Успяхме да натрупаме сериозен WRC опит през миналата година, така че моята цел за Португалия ще бъде да вляза в ритъм и да се класирам в топ 10.”

„В началото на годината Кевин беше доста зает с тестовете на новата ни кола, което беше абсолютният ни приоритет, но сега сме се фокусирали към сезона напред и това ще ни позволи да му предоставим възможност да участва в няколко ралита, добави шефът на Хюндай Мишел Нандан. – Решихме това да бъдат Португалия и Сардиния, защото те ще му дадат възможност да натрупа безценен опит на макадамова настилка.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter