Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кевин Магнусен доволен от всяка обиколка

Кевин Магнусен доволен от всяка обиколка

36
0
Кевин Магнусен

Младият датски пилот Кевин Магнусен, когото Макларън ангажира на мястото на Серхио Перес направи наистина впечатляващ дебют днес като титулярен състезател във Формула 1, като записа най-добро време в третия ден тестове в Испания на пистата Херес.

Магнусен при това кара колата само след обяд, като преди това в нея бе Дженсън Бътън. Англичанинът получи възможност за още половин ден тестове, след като първия ден колата не можа да се появи на пистата заради технически проблем.

По скандинавски спокоен въпреки тълпата от журналисти около него, Кевин обясни при това, че почти не се интересувал от времената в обиколките и това, че са най-добри.

Доволен съм от това как се чувствам в колата, как върви тя, че направихме толкова много обиколки. А фактът, че и резултатът е най-добър, е още по-хубав. Но за мен най-важно е, че самите обиколки бяха много добри – каза Магнусен, който е син на някога неуспелия в Макларън датски талант Ян Магнусен.

Кевин отбеляза още, че всъщност точно сега недостатъкът от липса на опит за дебютант е по-малък в сравнение с други сезони, когато останалите състезатели имат предимство заради годините си в шампионата.

Всъщност за всички сега техниката е напълно нова и за мен това е предимство – отбеляза Магнусен, който през миналия сезон спечели шампионата във Формула Рено 3.5.