Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кевин Магнусен с Макларън начело в първия ден от тестовете в Абу...

Кевин Магнусен с Макларън начело в първия ден от тестовете в Абу Даби

34
0
Кевин Магнусен,Макларън

Само два дни след Гран при на пистата Яс Марина в Абу Даби болидите от Формула 1 се появиха отново на същото трасе. Този път причината обаче бяха тестовете за млади пилоти. В първия ден вчера Кевин Магнусен с Макларън постигна най-добро време, давайки резултат от 1:42.651 мин още сутринта. Следобед той бе заменен от Гари Пафет, който едва ли вече може да бъде вписан в графата млади пилоти.

От Макларън останаха впечатлени от показаното от Магнусен, чийто баща Ян също има опит във Формула 1. Младият Кевин постигна време по-слабо само с 0,3 сек от това на Люис Хамилтън през миналия петък. В интерес на истината вчера пилотите караха с по-меки смеси, но пък и преследването на добри времена не бе основната цел на отборите.

Така при Макларън през голяма част от времето можеше да се видят сензори прикрепени към задната част на болида, които трябваше да дадат ясна картина за използваната нова конфигурация на изпускателната система. С нея Пафет постигна трети резултат следобед с време 1:43.407 мин. Англичанинът обаче използва само своята последна обиколка за постигането на топ резултат.

Още по-интересно бе развитието при Ред Бул и Заубер. Отборът световен шампион сутринта бе монтирал странично датчици, които да измерват въздушния поток, идващ към кутиите на радиаторите. Едва следобед младокът Феликс да Коща можа да кара без натоварващите допълнително колата приставки. Той завърши на второ място, давайки 1:42.717 мин.

Холандската надежда Робин Фрийнс пък бе зад волана на Заубер С31. 21-годишният младеж помагаше за изпробването на разработения от екипа двоен DRS. Следобед пък имаше възможност да направи сравнения на предоставените гуми и да покаже на какво е способен. В крайна сметка той остана четвърти. Очаква се в скоро време от швейцарския екип да обявят холандеца за тест пилот за 2013 г. след успешния му дебют.

Синът на четирикратният световен шампион Ален Прост, Никола, пък имаше възможност да изпробва колата победител в Абу Даби. Младият французин направи 55 обиколки с Лотус Е20. Младежът показа завидно постоянство, като за това му помогна и опита с прототипи от сериите Льо Ман. Той успя да заеме пето място, оставяйки зад себе си Луис Разия с Торо Росо и Гийдо ван дер Гарде с Катерам.