Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кевин Магнусен започнал преговори с Хаас

Кевин Магнусен започнал преговори с Хаас

27
0

Кевин Магнусен е започнал преговори за преминаване в американския отбор на Хаас от следващия сезон. Датчанинът кара за Рено този сезон след една година отсъствие от състезанията, но оставането му във френския тим изобщо не е сигурно.

Само въпрос на време е Нико Хюлкенберг да подпише с екипа от Енстън, което означава, че единият измежду Магнусен и Джолион Палмър (на снимката) със сигурност ще загуби титулярното си място. А това може да важи и за двамата ако Валтери Ботас не се договори с Уилямс.

Сега целта на Кевин била да измести неубедителния Естебан Гутиерес и да стане съотборник на Ромен Грожан във водения от Джийн Хаас американския тим. Датчанинът записа най-доброто класиране за Рено през настоящия сезон със 7-ото си място в Гран при на Русия.

Бащата на Кевин – Ян Магнусен, който е бивш пилот от Ф1, коментира ситуацията и заяви, че се страхува за бъдещето на сина си в Гран при. „Усещам, че Кевин иска да остане в Рено и да помогне на тима в развитието на колата, каза Ян. – Но ако това не се случи, има и други варианти.”