Начало Moto News Кевин Шванц тества Suzuki MotoGP в Остин

Кевин Шванц тества Suzuki MotoGP в Остин

215
0

Бившият световен шампион Кевин Шванц се присъедини към тестовия тим на Suzuki MotoGP за изпитанията на пистата в Остин, Тексас тази седмица.

Световният шампион за 1993 г., който за последно кара машина от MotoGP през 2006 г. направи 11 обиколки на пистата с дължина 5513 м и най-доброто му време беше 2:12.75. Шванц тества също за екипа Yoshimura Suzuki Superbike модела GSX-R1000. Пилотът каза: Качих се на машината за MotoGP след като карах супербайка GSX – R1000 и се чувствах като да отидеш от мотоциклет 500 куб. см на 250 куб. см. Машината за MotoGP е толкова малка и компактна! Мотоциклетът завива, ускорява движи се бързо. Тя прави всичко, което аз искам и е страшно забавно и това ми харесва.  С този мотор имате мощност и спиране. Така че като натиснете спирачката и после само трябва да ускорите. Байкът прави всичко останало. Мисля, че Suzuki трябва да се състезават сега. Колкото по-скоро, толкова по-добре! Може да се правят много тестове, но в състезанието  наистина разбирате какво може мотоциклета. След като карах машината за MotoGP, сега оценявам много повече GSX -R и аз искам да продължим да работим по него, за да се подготвим за състезанието в Сузука през юли. Така че ще карам само GSX -R.

Температурата на пистата и на въздуха бе доста по-ниска, отколкото по време на състезанието този уикенд при втория кръг от MotoGP. Вала дори силен дъжд и пистата бе доста мръсна. Тестовият пилот на Suzuki MotoGP Ранди де Пюние направи 56 обиколки, като най-добрата му беше 2:06.41. Екипът прекара много време в тестване на нови настройки на шасито, а също и за адаптиране на новата скоростна кутия, която отбора тества за първи път с този мотоциклет.