Начало Автомобили KIA с 3 престижни награди на iF Design Awards 2018

KIA с 3 престижни награди на iF Design Awards 2018

63
0

КИА спечели три престижни награди в рамките на конкурса iF Design Awards 2018 за забележителния дизайн на последните си модели. Фастбекът КИА Стингър, компактният кросоувър Стоник и градският модел Пиканто бяха отличените за изключителен продуктов дизайн.

2018 е втора поредна година, в която КИА получава 3 iF награди за своите модели и девета поред за iF отличия на автомобили с марка КИА. Към момента корейски бранд е притежател на 15 iF приза.

Разработен в дизайнерското студио на марката във Франкфурт, Стингър е автентичен грандтурер, автомобил за вълнуващи пътувания на дълги разстояния. Със своята завладяваща осанка Стингър е неповторима комбинация от подчертано динамичен стайлинг, агресивна динамика, хай перформанс характеристики и безапелационно пътно поведение.

Вдъхновен от класическите грандтурери от 70-те години Стингър изпъква с елегантни фастбек пропорции, висока ефективност и динамично съвършенство, които са в унисон с неговия удивителен дизайн.

Проектиран във Франкфурт, компактният кросоувър КИА Стоник се отличава с мускулесто тяло, спортен стайлинг, вълнуващо управление и перфектно пътно поведение. Стоник е моделът с най-много възможности за персонализация в гамата на КИА. Изборът на клиентите е между 20 двуцветни екстериорни комбинации, както и 9 едноцветни.

Трето поколение КИА Пиканто – най-малкият модел на марката – внася свежест и младежки дух в А-сегмента. Пиканто е носител на очарователен дизайн, модерно оборудван интериор и потенциал за персонализация. Въпреки компактните си размери, интелигентно оразмерената му конструкция го определя като един от моделите с най-обширно вътрешно пространство в своя клас.

iF Design Award 2018: 6 400 заявки за участие от 54 страни Още от своето създаване през 1953 г. iF Design се нарежда сред най-значимите конкурси за водещи постижения в дизайна в световен мащаб.

Наградата води началото си от продуктовите изложения ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse‘ (от немски „Промишлени стоки с адекватен дизайн“), лансирани в рамките на индустриалния панаир в Хановер, а днес се счита за един от най-престижните отличия за дизайн. Тази година компании от 54 държави се включиха с 6 400 продукта, които бяха оценявани от независимо международно жури, съставено от 63 експерти по дизайн.

iF Design Award се връчва в седем категории: продукт, екстериор, комуникации и услуги, архитектура, интериорен дизайн и професионални концепции. Новите модели на КИА бяха наградени в категорията за продуктов дизайн.

Официалната церемония на iF Design Awards за 2018 г. ще се състои на 9 март в BMW Welt, централата на БМВ в Мюнхен. Селекция от отличени продукти ще бъде показана и на изложението по дизайн в HafenCity, Хамбург. Отделно всички продукти, спечелили награди, могат да се видят на уебсайта на конкурса www.ifdesign.de, както и чрез приложението за смартфон ‘iF design’.