Начало Автомобили Киа представиха изцяло новия Каденза в Китай

Киа представиха изцяло новия Каденза в Китай

43
0

Киа използваха автосалона в Китай, за да представят изцяло новия си модел Каденза днес. В родната си страна, новият луксозен седан ще бъде познат като К7 и ще замести модела Опирус/Аманти.

Дизайнът на колата е силно инспириран от концептуалния KND-5, a дължината му е малко по-малка от тази на Аманти – 4965 мм. Междуосието обаче е увеличено до 2845 мм, като по този начин се предоставя повече пространство за краката на пасажерите. Новият модел ще е първият, който ще ползва новата платформа на Киа „Type-N“.

Kаденза се задвижва от 3,5-литров V6 мотор с мощност от 290 к.с. и въртящ момент, достигащ 338 Нм. Силата на двигателя се предава на предните колела посредством 6-степенна автоматична трансмисия, а сухото тегло на колата е 1575 кг. Така Каденза ще може да развие 100 км/ч от място за 7,2 секунди и да достига максимална скорост от 230 км/ч. Освен този агрегат, Киа ще включи в гамата на модела и още два, единият от които ще разполага с 165 к.с.

Производството на новия модел започва само след няколко дни във фабриката на Киа в град Хуасунг, а първите бройки, предназначени за експорт, ще напуснат страната през януари 2010-та година.

Ето и първото комерсиално видео за модела:

 

  • ТАГОВЕ
  • KIA