Начало Автомобили KIA с интересни новости във Франкфурт

KIA с интересни новости във Франкфурт

62
0
KED 10 Teaser,Kia

На 10 септември тази година изцяло нова версия на КИА Соул ще направи премиера по време на 65-ия международен автосалон във Франкфурт. Моделът ще дебютира заедно с интересен концепт, представител в Б-сегмента, ново КИА Пиканто LPG и обновена КИА Оптима.

Изцяло новият КИА Соул е с подобрена динамика и гама икономични двигатели. Запазвайки характерното за модела излъчване, модерният облик на Соул е вдъхновен от прототипа Trackster.

КИА Соул ще се появи на пазара в Европа от пролетта на следващата година, когато изборът от бензинови и дизелови двигатели, технически данни, икономичност и оборудване бъдат потвърдени.

На щанда на КИА във Франкфурт ще дебютира и концептуален модел, който загатва за бъдещ представител на марката в Б-сегмент, с готовност да превземе градската среда със стил и енергичност. Появата на прототипа е резултат от усилията на корейската марка да създаде компактен автомобил, подходящ за управление в града, проектиран и конструиран в Европа според вкусовете и очаквания на европейските потребители.

Новото Пиканто LPG е резултат от нарасналото търсене на малки автомобили с ниски експлоатационни разходи. Моделът се задвижва от специална версия на 3-цилиндров, 1.0-литров Kappa двигател, с мощност от 67 к.с. и въртящ момент от 90 Nm. Новото Пиканто LPG обещава по-ниски експлоатационни разходи от моделите с бензинов двигател.

Новият вариант е с рекордна икономичност на горивото от 5.8 л/100 км и вредни емисии СО2 от 100 г/км. Наличието на старт/стоп система (ISG) резултира в разход 5.6 л/100 км и СО2 – 97 г/км.

Пиканто LPG разполага с 2 резервоара за гориво – традиционният 35-литров бензинов резервоар и 27-литров LPG резервоар, разположен под багажника, на мястото на резервната гума. Шофьорът има възможност да превключва от бензин на газ и обратно чрез бутон, разположен на таблото.

Първоначално моделът ще бъде пуснат на пазара в Германия, Италия, Полша, Чехия, Гърция, Португалия и Холандия, където се очаква да бъдат реализирани до 7% от продажбите на модела. Пиканто с ляв волан ще бъде единственият LPG модел на пазара със 7г. гаранция или 150 000 км.

В отговор на обратна връзка от клиенти и разработки за силно конкурентния европейски пазар, на салона във Франкфурт корейския бранд ще покаже и обновената КИА Оптима – усъвършенстван дизайн, информационно-развлекателни системи, удобство, комфорт, примиум качество и мерки за сигурност.

Освен освежена визия за представителя в Д-сегмента, КИА се фокусира върху цялостно усъвършенстване. Няколко изменения за подобряване ефикасността на двигателя са осъществени, в следствие на което емисиите СО2 стартират от 133 г/км за 1.7-литровия дизелов двигател и стигат до 128 г/км при оборудване с ISG система.