Начало Автомобили Киа Соренто с 5-звездно отличие за сигурност от американското правителство

Киа Соренто с 5-звездно отличие за сигурност от американското правителство

105
0
Киа Соренто

Най-продаваният модел на КИА Моторс Америка (КМА) – рестилизираният 2014 Соренто CUV – получи възможно най-високата оценка (5 звезди) за сигурност и безопасност от американската администрация за национална сигурност по пътищата (NHTSA). Признанието се базира на отличното представяне на модела на проведените краш тестове за челен и страничен удар.

Конструиран на изцяло нова платформа, обновеният КИА Соренто предлага  изключително ниво на сигурност, безопасност и комфорт за всички пътници в автомобила според оценката на американското правителство – каза Орт Хедрик, изпълнителен директор на продуктово планиране, КМА. – Като отдавна утвърден конкурент в компактния CUV сегмент, Соренто се превръща в още по-атрактивен модел, благодарение на 5-звездното си отличие.

В допълнение към наградата от NHTSA, 2014 Соренто бе определен като Top Safety Pick от американската организация за безопасност по високоскоростните магистрали (IIHS). Моделът се произвежда в завода на КИА в Уест Пойнт, Джорджия и е достъпен в 4 нива на оборудване.

2014 Соренто е конструиран на изцяло нова платформа и система на окачване. Предлага се с нов V6 двигател, по-обширно вътрешно пространство и лимитирано ниво на оборудване – SX Limited. Екстериорните промени се изразяват в рестилизирани предни и задни фарове с нови светлинни елементи, 17” и 18” алуминиеви джанти – с нова форма и дизайн, и 19” алуминиеви джанти серийно към пакетите SXи SX Limited.

Централната конзола, скоростният лост, измервателните уреди на таблото и меките повърхности в интериора са обновени. 2014 Соренто се предлага с щори на страничните задни стъкла, подгряване на предните и задни седалки, както и панорамен стъклен покрив. 2014 Соренто е първият модел на марката оборудван със следващо поколение развлекателно-информационна система UVO.