Начало Автомобили KIA Stinger – най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд

KIA Stinger – най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд

190
0

Kia представи на най-новите си модели на Автомобилен салон София 2017. Посетителите изложението в столицата ще могат да видят модели, които през тази есен записаха своите световни премиери.

Един от тях е KIA Stinger – най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд. Това е автентичен грандтурер, автомобил за  вълнуващи пътувания на дълги разстояния. Спортен седан, при който високата ефективност и динамично съвършенство са в унисон с впечатляващ дизайн. Купето осигурява необходимото пространство за максимално удоволствие от шофирането, като в същото време изкушава пътниците с несравним лукс и комфорт.

В София KIA Stinger е показан в своята топ-версия  с 3,3литровtwin-turbo V6 бензинов двигател с мощност от 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди, 8-степенна автоматична трансмисия и 4×4 задвижване.

Само месец след Международния Автосалон във Франкфурт своя дебют у нас прави и KIA Stonic – изключително важен за марката модел, който се включва със силна заявка за успех в най-бързо разрастващия се автомобилен сегмент в Европа – този на компактните кросоувъри.

Дизайнът на Stonic моментално разкрива произхода на модела – асоциираната с КИА радиаторна решетка тип „тигров нос” е подчертана от хромирана обкантваща рамка, a „Targa“ стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, загатнати още в прототипа  на модела – Provo.