Начало Автомобили KIA Stinger и KIA Stonic ще осъществят своята премиера на автосалона в...

KIA Stinger и KIA Stonic ще осъществят своята премиера на автосалона в София

122
0

Най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на КИА, която днес се намира сред лидерите в автомобилната индустрия, ще дебютира в България по време на юбилейното издание на Международния Автомобилен салон София (14 – 22 октомври). KIA Stinger е автентичен грандтурер, автомобил за вдъхновяващо и вълнуващо пътуване на дълги разстояния. Спортен седан, който притежава необходимата ефективност, надеждност и динамично съвършенство, които са в унисон с неговия удивителен фастбек дизайн.

Купето осигурява необходимото пространство за максимално удоволствие от шофирането, като в същото време изкушава пътниците с несравним лукс и комфорт. Интериорът е изработен от изключително висококачествена мека на допир, фина кожа, която покрива седалките с характерен дълбок контур, а хромираните детайли допълват усещането за изискан стил. Шофьорската седалка допълнително е снабдена с активно дишаща облегалка и ергономични опори за максимална стабилност и оптимален комфорт.

Серията от системи в помощ на водача ADAS (Multiple Advanced Driver Assistance Systems) осигуряват безупречен синхрон на всички функции за максимално удоволствие от шофирането. Системата за предотвратяване на челен сблъсък FCA (Forward Collision Assistance) с интегриран режим на самостоятелно аварийно спиране AEB (Autonomous Emergency Braking) и функция за разпознаване на пешеходци предупреждава водача за опасността от потенциален сблъсък с друго превозно сродство или пешеходец, като асистира безопасното спиране на автомобила.

Stinger е оборудван с Интелигентна система за контрол на дистанцията ASCC (Advanced Smart Cruise Control), Система за поддържане на траекторията в лентата на движение LKA (Lane Keep Assist), Система за предупреждение за напречен трафик зад автомобила RCTA (Rear Cross Traffic Alert), Head-up display, Launch control – Система, която спомага на водача да постигне оптимално ускорение при старт от място и много други.

Технологиите за свързаност, развлечение и информация в автомобила са също толкова важни колкото удоволствието от динамично шофиране. Stinger се предлага с нова палитра от най-съвременни информационно-развлекателни технологии.

В София KIA Stinger ще дефилира във версия 3.3л twin-turbo V6 бензинов двигател, задвижване 4×4, 8-степенна автоматична трансмисия с мощност от 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди.

КИА Моторс България ще представи моделната си гама на площ от 315 м2 в зала 3 на Inter Expo Center. Освен Stinger, на фокус ще бъде и най-адаптивният за персонализация модел на марката до този момент – компактният кросоувър Stonic. Феновете на КИА ще имат възможност да разгледат отблизо и наскоро представения градски мъник – Picanto, бестселъра на марката в България – Sportage, компактния хечбек Rio, хибридния кросоувър Niro, изцяло електрическия модел Soul EV, луксозната лимузина Optima plug-in и представителя в SUV сегмента – Sorento. Общата мощност на всички експонати ще бъде 1 488 к.с.

Само месец след Международния Автосалон във Франкфурт своя дебют ще направи KIA Stonic – изключително важен за марката модел, който се включва със силна заявка за успех в най-бързо разрастващия се автомобилен сегмент в Европа. Завладяващо присъствие и уверена осанка – новото попълнение в гамата на КИА е най-адаптивният за персонализация модел на марката до този момент, по отношение както на екстериора, така и на разнообразието от интериорни цветови комбинации.

Впечатляващият дизайн на Stonic моментално разкрива произхода на модела -асоциираната с КИА радиаторна решетка тип „тигров нос“ е подчертана от хроминарана обкантваща рамка, a ‘Targa’ стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, инспирирани от дизайна на прототипа Provo.

Интериорът предлага на бъдещите собственици на Stonic, подобно на екстериора, многообразие от възможности за персонализация. Ергономично проектиран, моделът е оборудван с редица иновативни технологии за подобряване на комфорта, удобството, нивото на свързаност и безопасност. Благодарение на интелигентната компановка вътрешното пространство е увеличено с водещо в сегмента пространство за раменете, краката и главата на пътниците.

Stonic се задвижва от най-съвременни бензинови и дизелови мотори на КИА, създадени да увеличат максимално механичната ефективност, да усъвършенстват пътното поведение и да доставят удоволствие при управлението на автомобила. Всеки двигател е комбиниран серийно с механична скоростна кутия, проектирана да подобри усещането за плавно превключване на предавките.

Във връзка с предстоящото изложението, КИА Моторс България ще предостави на своите клиенти и специални оферти при покупка на избрания от тях автомобил в зависимост от модела и съответната модификация. Всички модели на марката се предлагат със 7 години гаранция.