Начало Автомобили Киа започна внедряването на иновативната си система за намаляване на разхода

Киа започна внедряването на иновативната си система за намаляване на разхода

43
0

КИА стартира производството на моделите Сийд с иновативната система ISG (Idle Stop&Go). От началото на годината на българския пазар тя се предлага серийно към всеки ново произведен автомобил от семейството Сийд (версии 3 врати, 5 врати и комби) оборудван с 1.4л и 1.6л бензинови двигатели и механична скоростна кутия. Произведени в Европа, новите ISG автомобили са първите модели на корейския бранд създадени в резултат на продължително развитие и инвестиция на корейската корпорация в благоприятни за околната среда технологии.

Иновативната система ISG автоматично изключва двигателя на автомобила при състояние на покой и моментално се стартира при потегляне. В типична градска среда, при наличието на голям трафик, системата ISG драстично намалява консумацията на гориво и разхода на вредни емисии с 15%. Като резултат комбинираният разход на гориво при ежедневно управление в градски и извънградски условия намалява с 6%.

Като част от системата ISG на моделите Сийд, старт бутона, свързан с ECU-то контролира статуса на автомобила по всяко време. Когато превозното средство спира, например при червена светлина, ECU-то използва информация от други контролни системи в автомобила и преценява дали изключването на двигателя при създадените обстоятелства е подходящо или не. Ако по друга причина мощността на батерията падне под 75% от максимума и няма необходимата енергия за последващо стартиране на двигателя, системата ще пренебрегне програмата ISG. В състояние на покой на автомобила, но при натиснат педал на съединителя, двигателя се стартира автоматично. Забавяне при потегляне на автомобила не се получава, тъй като рестартирането на двигателя се осъществява докато шофьорът превключи на първа предавка.