Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кий – технически директор на Торо Росо

Кий – технически директор на Торо Росо

73
0
Джеймс Кий

Джеймс Кий ще поеме поста на технически директор на Торо Росо на първи септември, твърди известният британски журналист Джо Сейуърд.

Кий ще заеме мястото на Джорджо Асканели, който не се появи на пистата Хокенхайм в Германия и шефът на тима Франц Тост обяви, че е в отпуск.

Собствениците на отбора бяха видимо недоволни от резултати в последните месеци и развитието на колата под ръководството на италианеца, който е бивш рейсинженер в Макларън на пилоти като Аертон Сена и Герхард Бергер. Именно Бергер доведе Асканели в Торо Росо, когато още имаше акции в екипа.

В началото на този месец бе обявено, че Асканели напуска Фаенца и тръгнаха слухове, че Джеймс Кий ще го замени, като напусне поста си в тима на Лотус LMP2, където работеше под ръководството на Колин Колес.

Кий си създаде репутация на отличен конструктор с работата си във Форс Индия. Там направи много бърз болид, който едва не спечели състезанието на Спа преди три години. След това свърши отлична работа и в Заубер, откъдето обаче неочаквано напусна малко преди първите тестове тази зима.