Начало Автомобили Кийтинг смятат да атакуват светoвния рекорд за най-бърз автомобил със своя TKR

Кийтинг смятат да атакуват светoвния рекорд за най-бърз автомобил със своя TKR

79
0

Малко след първата си поява на автошоуто MPH09 в Лондон, Кийтинг Суперкарс анонсираха плановете за нов опит за световен рекорд за най-бърз автомобил в света, който те ще осъществят със своя суперавтомобил TKR.

Колата разполага със седем-литров двигател с мощност от 1800 конски сили и въпреки че все още не са известни всички детайли около модела, най-вероятно той е базиран на мотора LS7р внедряван в Шевролет Корвет.

При първия си опит на соленото езеро в Калифорния, ТКR е постигнал максимална скорост от 260,1 мили в час (малко над 416 км/ч), което е с 4,8 км/ч повече от рекорда на SCC Ултимат Аеро и с цели 11 км/ч повече, от постигнатото от Бугати Вейрон. Ако TKR успее да повтори това постижение, той ще бъде записан в книгата на Гинес като най-бързата серийна кола в света.

„Кийтинг TKR реализира нашите амбиции да победим в света на най-добрите суперавтомобили. Тази кола ги конкурира както с дизайн и управление, така и с характеристики и ексклузивност. А най-хубавото от всичко е, че е британска“, заяви собственикът на базираната в Манчестър компания – Тони Кийтинг.