Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Бях готов да спра в последната обиколка

Кими: Бях готов да спра в последната обиколка

31
0

Кими Райконен е бил готов да влезе в бокса в последната обиколка по време на Гран при на Белгия, стига да не беше катастрофирал.

Пилотът на Ферари водеше през по-голямата част от състезанието, преди да завали проливен дъжд, който значително помогна на Люис Хамилтън. Пистата бе толкова мокра, че някои пилоти решиха да сменят гуми в последната обиколка и пак извлякоха полза от това.

Райконен, който бе втори точно преди инцидента си, казва, че е бил готов да влезе в бокса и според него така е щял да спечели състезанието.

„Щях да вляза, но не можах да измина последните 100 метра” – казва Райконен. „Мислех да вляза, за да сменя гуми и вероятно щеше да свърши работа, но така и не стигнах там.”

Финландецът е категоричен, че не иска да се замесва в конфликтите около наказанието на Хамилтън.

„Според мен се говори прекалено много за това… но не искам да се замесвам в него” – казва пилотът на Ферари.

„Знам, че бях част от това, но всички знаят правилата. Винаги може да се предприеме нещо, ако човек направи грешка. Така този път това бе решението.”

„Понякога е трудно да се каже дали е правилно или грешно, но не искам да се замесвам в това. Просто има две различни мнение – някои го харесват, други – не. Това е животът.”

Райконен изглеждаше да е доста по-бавен от Хамилтън, когато пистата Спа бе вече мокра. Тогава двамата се докоснаха няколко пъти по време на битката си. Накрая двамата се удариха, в резултат на което Хамилтън каза, че конкурентът му е карал прекалено бавно.

„Това е начинът, по който той кара” – казва Люис. „Ако не ти стиска да спираш късно, това си е твой проблем! Накрая в онези условия печели този, който може да намери повече сцепление и да кара по-бързо. А аз знам, че съм много добър в такива условия.”

„Намирах повече сцепление от него, знаех къде да пласирам колата си и наистина минавах по различни траектории в сравнение с него и намирах повече сцепление.”

Въпреки всичко състезанието бе много силно за финландеца и той е категоричен, че ще продължи да се бори за титлата през този сезон.