Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими е оптимист след тестовете

Кими е оптимист след тестовете

58
0

Кими Райконен се чувства доста по-уверен за темпото на Ферари в сравнение с Гран при на Германия. Финландецът определено даде доста окуражаващи резултати по време на тестовете на пистата Херес.

Настоящият световен шампион бе силно озадачен защо Ферари са били толкова слаби на пистата Хокенхайм. И въпреки че Кими смята, че в момента тимът му може и да е зад този на Макларън, то той е убеден, че най-лошото е минало.

„Опитахме много неща, като най-малкото сега разбираме доста по-добре колата. Болидът е по-добре, отколкото бе вчера, но не можем да сме сигурни, че ще бъде така и в следващото състезание. Все още има много въпросителни, но определено сега сме по-доволни и оптимистично настроени.”

Райконен обаче не е склонен да разкрие какво е показал анализът на колата след Гран при на Германия.

„Не бяхме бързи. Затова потърсихме да видим как можем да се подобрим и как стигнахме до тази ситуация първоначално.”

Благодарение на показаната си форма напоследък Макларън сега са пред Ферари (при пилотите), но Кими показва, че не е притеснен от това.

„Вече не водим в шампионата, но е така само от едно състезание. Да се надяваме, че ще върнем колата към нивото, на което беше преди.Тогава всичко би трябвало да бъде наред.”

Финландецът очаква тимът му да бъде силен на Хунгароринг, въпреки че миналата година Макларън доминираха там.