Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими е спокоен въпреки спада в темпото

Кими е спокоен въпреки спада в темпото

56
0

Световният шампион Кими Райконен твърди, че остава спокоен по отношение на шансовете си за титлата въпреки разочароващото темпо в последните две състезания.

След победата си в Испания пилотът на Ферари поведе в класирането, но от този момент той не се е качвал на най-високото стъпало на подиума. Пет кръга по-късно финландецът вече е на седем точки от лидера Люис Хамилтън. Кими обаче е категоричен, че не позволява на напрежението да влияе на представянето му и е уверен, че Ферари ще се реабилитира.

„Ясно е за всички, че не сме доволни от начина, по който минаха последните пет състезания” – казва Райконен. „Аз лично бях доста разочарован след серията Монреал-Маникур-Силвърстоун, като във всяко едно от тези състезания аз можех да спечеля, но поради едно или друго нещо губех.”

„Никога не позволявам да бъда повлиян от напрежението и няма да се получи и този път: просто трябва да стоя фокусиран и да давам най-доброто от себе си, състезание след състезание. Това съм правел всеки път, когато нещо не е вървяло.”

„Все още е рано да се правят някакви прогнози за шампионата с оглед на факта, че първите трима са на седем точки един от друг: позициите могат да се променят за само едно състезание.”

„Безполезно е да се жалваме за миналото: гледаме напред, като остават осем състезания пред нас. Останалото е математика.”

Райконен вярва, че представянето на тима в Унгария ще бъде значително по-добро допълвайки, че Гран при на Германия бе най-тежката за него през сезона.