Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими е станал незаслужено шампион, според Вилньов

Кими е станал незаслужено шампион, според Вилньов

50
0
Кими Райконен

Изказване на Жак Вилньов, че Кими Райконен е станел незаслужено световен шампион през 2007 г. стана повод за поредната доза коментари сред феновете относно развоя на шампионата преди няколко години.

Кими стана шампион защото имаше късмет – категоричен е бил Вилньов пред бразилския сайт TotalRace, – Той не заслужаваше титлата. Фелипе (Маса) заслужаваше много повече да стане шампион. Той винаги е бил способен да го направи и да победи Кими.

Тези думи на Вилньов са били казани след като канадецът е карал кола от бразилския Наскар и е бил помолен да коментира представянето на Фелипе Маса в Гран при.

Проблемът е, че когато дойде Алонсо той много бързо се адаптира в тима и взе връх във Ферари – твърди още световният шампион от 1997 г. – Когато подобно нещо се случи – цялата енергия е зад теб, в случая зад Алонсо. Става така, че ако колата може да печели, печели той. Ситуацията е трудна за другия пилот, който трябва да преодолява два проблема. Това е и което Фелипе трябва да направи. Той има невероятна скорост, способен е да кара много силно, да работи по колата. Нямам съмнения в това, но трябва да направи още, защото това вече е тимът на Алонсо, а това пък е логично, защото е бил два пъти световен шампион. Нормално е, ако съотборника ти е два пъти шампион, тимът да е фокусиран върху него. Но Фелипе може да печели още състезания и да се бори в поне два шампионата.