Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Ферари ще бъдат много бързи в Монако

Кими: Ферари ще бъдат много бързи в Монако

70
0

Кими Райконен очаква Ферари да бъдат много бързи по време на състезателния уикенд в Монако, признавайки, че италианският екип е отбелязал значителен прогрес на бавните трасета.

Миналата година в Монте Карло тимът от Маранело бе далеч от темпото на Макларън, като Скудерията не е печелила в княжеството от 2001 година с Михаел Шумахер.

Но след тестовете на пистата Пол Рикар Райконен вярва, че неговият тим има значително подобрения на трасета като Монте Карло и очаква Ферари да бъдат много силни там.

„Тестът мина много добре” – каза Райконен, който пристига в Монако като лидер във временното класиране.

„Опитахме няколко нови компонента и подобрихме настройките. Колата е по-силна на този тип писти – бавни и с много завои – в сравнение с миналата година. Мисля,че Ферари направи голяма крачка напред в областите, в които изоставахме през миналата година.”

„Трудно е да се каже обаче как ще свърши накрая. Ферари ще бъдат много бързи, но има още Макларън и БМВ. А и Монако винаги може да предложи изненади – това е най-непредсказуемото от всички състезания през годината.”

„Миналата година спечелихме само една точка в Монако. Това не бе щастлив ден за мен. Но накрая това бе много ценна точка за мен” – добави финландецът, спечелил титлата с една точка преднина.

Пилотът на Ферари е категоричен, че трябва да се избегнат проблеми по време на петъчните тренировки, за да бъде и целият уикенд достатъчно успешен.

„В Турция изпуснахме най-важната тренировка” – каза Кими. „Този тип се надяваме, че ще успеем да работим без проблеми…”

Финландецът напомня колко важна е квалификацията тук с оглед на факта, че изпреварванията са почти невъзможни.