Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Формата на Ферари е болезнена за всички в тима

Кими: Формата на Ферари е болезнена за всички в тима

68
0

Кими Райконен заяви, че формата на Ферари в последни няколко състезания е болезнена за всички в тима. Скудерията не бе в състояние да се бори с Мерцедес и Ред Бул в състезанията във Великобритания, Унгария и Германия и отстъпи второто място в класирането при конструкторите на Биковете.

Екипът от Милтън Кийнс вече е с 14 точки напред в подреждането. В последния кръг на Хокенхайм Райконен и Фетел стартираха 5-и и 6-и, на които позиции и завършиха, но в разменен ред. И двамата обаче нямаха нужната скорост в колата да се борят с Рикиардо и Верстапен.

„Просто не бяхме достатъчно бързи. Просто е, заяви Райконен на въпрос относно причината за слабото представяне на тима. – Надявам се, че ще намерим някои средства, които да ни помогнат да преследваме Ред Бул и Мерцедес по-късно през сезона. Няма да е лесно. Болезнено е за всички нас. Трябва да работим здраво, за да се подобрим.

Запитан дали е по-оптимистично настроен за състезанието на Спа след лятната пауза, Кими каза: „Не, въпреки че конфигурацията на пистата е напълно различна от тази тук (в Германия) и положението може да бъде различно. Но със сигурност има работа, която трябва да бъде свършена, за да ни отведе там, където искаме да бъдем.”

Райконен обясни също така, че той е имал по-силно износване на гумите от очакваното, но това не е била основната причина за липсата на скорост от Ферари в Германия.

„Очаквах гумите да изкарат малко повече и затова ситуацията бе малко сложна. Не беше толкова лошо с първия комплект гуми, но те се износиха много бързо. Имаме нужда от повече притискаща сила, за да сме по-бързи. Това ще доведе до разлика и при живота на гумите. Имаше моменти, в които бяхме много бързи, но те не продължиха дълго.”