Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими иска да увеличи преднината си след Испания

Кими иска да увеличи преднината си след Испания

43
0

Кими Райконен се надява, че ще успее да увеличи преднината си в генералното класиране, побеждавайки в Гран при на Испания този уикенд.
В момента пилотът на Ферари е лидер в шампионата и води по точки пред Ник Хайдфелд от BMW и Люис Хамилтън от Макларън. Кими е убеден, че Скудерията ще се представи силно на състезанието в Барселона.
„Ситуацията във Формула 1 може да се промени много бързо. Точно затова е много важно да взимаш колкото се повече точки във всяко едно състезание”, коментира Райконен.
По отношение на състоянието на отбора преди испанската Гран при финландецът обясни:
„Тимът е в добра форма. Участието ми в тестовете миналата седмица бе ограничено заради дъжда. Но това не е проблем. Считам, че ще се представим добре и можем да бъдем наистина конкурентоспособни или поне всички предпоставки за това са налице.”
Допълнително Кими смята, че в Барселона ще бъде много интересно, тъй като всички екипи са подготвили подобрения за първото европейско състезание. Освен това Ферари може би ще бъдат допълнително затруднени, защото са спечелили последните два надпревари и това още повече ще амбицира съперниците им.