Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими изненадан от видимостта с новия кокпит

Кими изненадан от видимостта с новия кокпит

72
0

Кими Райконен заяви, че е бил изненадан от добрата видимост с новия тип затворени кокпити с предпазни елементи от двете страни на каската на пилота и пред нея. Финландецът изпробва устройството по време на днешния 3-и ден от вторите тестове на пистата Каталуня. Според пилота на Ферари разликата между обикновените открити кокпити е била малка.

Преграденият кокпит беше прототип на Скудерията, който е изработен от фибро-карбон и ще се доближава много до окончателната форма, която се очаква да бъде въведена в спорта за по-голяма защита на главата на състезателите през 2017 г. Той обаче не беше закрепен със специални панти, с каквито се очаква да бъде за догодина, за да може по-лесно да се сваля при инцидент.

„Видимостта беше малко по-различна (спрямо тази с нормален кокпит), заяви Кими след края на деня. – Разликата бе изненадващо малка. Малко сме ограничени отпред, но не мисля, че това ще е финалната версия.“

Ако този вариант на кокпита бъде приет за 2017 г., то най-вероятно ще бъде направен от по-лек материал, за да не тежи повече от 5 кг. Екипът планира да изпробва затворения кокпит и утре със Себастиан Фетел зад волана.