Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Колата мина в режим против изгасване

Кими: Колата мина в режим против изгасване

43
0

Кими Райконен логично беше много разочарован след лошото си класиране в Гран при на Италия с оглед на 2-ата стартова позиция. Ледения завърши едва 5-и, като направи ужасяващ старт и остана последен до първия завой. След това успя да си пробие път напред, но нямаше как да стигне до подиума, където се намеси неговият съотборник във Ферари Себастиан Фетел (2-и).

„Не знам какво точно се случи на старта, заяви Кими. – Доколкото знам направих всичко коректно, но колата мина в режим против изгасване и не тръгна като цяло. Нямам обяснение на случилото се, но беше наистина лошо и ни коства много. Ако стартираш 2-и и след няколко секунди си последен, не е лесно да видиш позитивната страна от състезанието. Пропуснахме голяма възможност да се борим в челото.”

„Колата работеше добре през целия уикенд, като в състезанието поведението й също беше добро, добави финландецът. – Взех най-доброто от нея и в края успях да стана 5-и. Очевидно съм малко разочарован, защото се надявахме на по-добър резултат в домашното ни състезание пред нашите фенове. Но с оглед на това, че бях последен след първите няколкото стотин метра, това все пак бе добър резултат. Бях позитивно изненадан, че успях да мина преде коли, които са много бързи на правите.”