Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими леко разочарован, че изпусна победата в Бахрейн и този път

Кими леко разочарован, че изпусна победата в Бахрейн и този път

45
0

Кими Райконен все пак призна, че е леко разочарован от второто си място в Бахрейн, тъй като е искал да спечели състезанието. Една от причините е, че до момента финландецът няма победа на пистата Сахир и се надяваше това да се промени през изминалия уикенд. Той обаче и през сезон ’08 не успя да завърши начело в Бахрейн, обяснявайки че по неизвестни причини тук не му върви много.
„Искам да печеля състезания и да се боря за титлата. Да завърша втори (в Бахрейн – б. р.) ме оставя малко разочарован – коментира Райконен. – Понякога част от уикендите са точно като изминалия и този в Бахрей бе един от тях. По една или друга причина пистата Сахир изглежда, че не е много благоприятна за мен. Но все пак в края на състезанието в някаква степен съм удовлетворен. Водя в шампионата при пилотите. Освен това като си помислим колко точки спечелихме в Мелбърн, сегашният ни резултат е чудесен.”
Наред с това Райконен сподели, че изобщо няма да е изненадан, ако тази година BMW спечелят някои състезания.
„BMW бяха много близо – започна финландецът. – Успях да задмина Кубица, когато имаше някакви проблеми. Това бе много важен момент, защото ритъмът, който той поддържаше по време на състезанието бе наистина добър. Накрая винаги казвам, че през този сезон ще бъде много трудно да печелиш позицията пред теб. Ще бъде дълъг и тежък шампионат. Не бих се изненадал, ако BMW спечелят някои състезания през тази година.”