Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими не се притеснява от временното класиране

Кими не се притеснява от временното класиране

92
0

Кими Райконен е убеден, че все още има шанс за световната титла, въпреки че заема четвърта позиция във временното класиране.###Кими Райконен е убеден, че все още има шанс за световната титла, въпреки че заема четвърта позиция във временното класиране.
„Остават още 13 състезания, а аз съм само на осем точки от лидера. Естествено, бих искал да водя в класирането, но както често казвам, все още няма причина да се притеснявам. Истинският ефект от отпадането ми в Испания ще стане известен едва след края на сезона. Не съм от типа, който обсъжда постоянно какво се е случило и не възнамерявам да запачвам сега. Това е част от състезанията и е невъзможно да променя случилото се. Отпадането от надпревара е най-лошата част от нашия спорт и те кара да се чувстваш ужасно. Точките бяха загубени и няма връщане назад”, заяви Райконен.
Кими е поискал позволение от тима си да напусне пистата по-рано, за да може да гледа хокейния мач между Финландия и Канада. Явно нито той, нито финландските хокейсти са имали късмет през този ден, тъй като са загубили.
По отношение на състезанието Кими допълни: „Бях трети и с избраната стратегия считам, че можех да направя добро състезание. Трудно е да следваш някого, но мисля, че можех да задмина Хамилтън по време на някои от питстоповете. Никога обаче не ще узнаем как можехме да завършим надпреварата”