Начало Formula 1 News Кими: Никога не съм бил толкова жаден за победи

Кими: Никога не съм бил толкова жаден за победи

11
0

Кими Райконен ще се опита да задоволи „жаждата си за победи” по време на тазседмичното състезание във Франция. Финландецът се надява на Маникур Ферари да покажат възвръщане на формата си.

Световният шампион не успя да завърши в последните две състезания, в резултат на което от първи стана четвърти във временното класиране при пилотите – на седем точки зад Роберт Кубица.

Пилотът на Ферари казва, че никога не е бил толкова жаден за победи, оставяйки разочарованието от последните състезания зад себе си.

„Не помня някога да съм имал такава жажда за победи” – казва Райконен. „Тимът подготви кола, която да е силна на всички писти, но не всичко минаваше добре в последните състезания.”

„Не обичам да се обръщам назад и да мисля какво е можело да се случи. Не нося лошите спомени със себе си, тъй като това е само загуба на време. Резултатите не могат да се променят. Много по-добре е да се концентрираш върху предстоящата надпревара и да се опиташ да извлечеш най-доброто.”

Райконен, който спечели надпреварата през миналата година, вярва, че и през тази година Ферари ще бъдат много бързи на пистата. Именно на Маникур миналия сезон финландецът започна да печели стабилно точки и именно на това разчита и през този.