Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Нуждая се от силни резултати

Кими: Нуждая се от силни резултати

55
0

Кими Райконен призна, че има нужда от силни резултати в Гран при на Белгия, ако не иска амбициите му за световната титла напълно да изчезнат.

Финландецът не е печелил надпревара от Гран при на Испания през април, докато Фелипе Маса постепенно стана главното оръжие на Ферари срещу Люис Хамилтън. Дори се появи информация, че Кими може да играе поддържаща роля от някакъв момент на сезона.

След проблема с двигателя във Валенсия Райконен е убеден, че трябва да се представи добре на Спа, ако иска да остане в борбата за титлата.

„В навечерието сме на един уикенд, който наистина харесвам” – казва Кими. „Белгийската Гран при е една от специалните за сезона и аз обикновено постигам добри резултати на Спа. Нуждая се от тях повече от всякога с оглед на резултатите ми в последните състезания.”

Райконен казва, че не се притеснява от критиките по негов адрес или пък поставянето под въпрос на мотивацията му. Той и тимът са решени да работят упорито за постигнато на успеха.

„Неприятно е да участваш в толкова негативни истории, но подобни неща се случват: не е за първи път и вероятно няма да бъде и за последен. Просто трябва да знаеш как да се справиш с подобни ситуации.”

„Когато бях в училище, никога не бе хубаво да се прибера с лоша оценка. Единственото нещо, което можех да направя, е да уча повече следващия път. Сега единственото, което мога да направя, е да реагирам на негативната ситуация.”

Райконен все още счита, че най-важната сфера, в която трябва да се подобрява, са квалификациите. Той обаче е оптимист, че е бил постигнат прогрес на Монца.

„Тестовете наистина минаха добре: изпробвахме някои решения и целият пакет изглежда подобрен. Но,разбира се, ще можем да кажем как ще се държи болидът само когато сме на пистата Спа, тъй като никога не знаеш кой с колко гориво е бил по време на тестовете. Мисля, че ще бъде голяма битка; един тест едва ли може да промени цялостните тенденции през сезона.”

Райконен е категоричен, че шансовете му за титлата в шампионата не са свършили.