Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: От 15 години казват, че настоящият сезон ще ми е последен...

Кими: От 15 години казват, че настоящият сезон ще ми е последен в F1

58
0
Кими Райконен

Кими Райконен заяви, че започва да се уморява от всички спекулации за неговото бъдеще в спорта. Финландецът заяви, че от 15 години слуша едно и също – че настоящият сезон може да му е последен във Формула 1.

Райконен кара своя 5-и пореден сезон във Ферари, като настоящият е най-силният му в последните години. Ледения често е по-бърз от съотборника си Себастиан Фетел, въпреки че в решителните моменти допуска грешки . 

Но тъй като договорът на 38-годишния Кими изтича след края на сезона, се спекулира усилено, че той ще му е последният, а на негово място може да бъде привлечен Даниел Рикиардо, за когото има информации, че вече води преговори със Скудерията.

„Историята е една и съща всяка година, заяви Кими. – Може би вече 15 години поред се говори, че този път вече съм приключил с F1. Ще правя всичко, което зависи от мен. Наслаждавам се на състезанията, това е единствената причина да съм тук.

Ще видим как ще се наредят нещата в бъдеще. В отбора знаем какво се иска от мен. Ако всичко се нареди както трябва, можем да постигнем много. Точно сега искам да се справям добре, защото сезонът е дълъг и може още много неща да се случат.”