Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими по-агресивен през остатъка от сезона

Кими по-агресивен през остатъка от сезона

34
0

Кими Райконен ще бъде далеч по-агресивен и ще поема повече рискове през оставащите шест състезания от календара, заяви самия пилот.###Кими Райконен ще бъде далеч по-агресивен и ще поема повече рискове през оставащите шест състезания от календара, заяви самия пилот. Така финландецът ще се опита да увеличи броя на победите си и да се бори за шампионската титла.
В момента Райконен заема трето място в класирането след двамата пилоти на Макларън Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо.
„Ще се боря в последните състезания със същия хъс, с който се борех в предходните. Ще се опитам да спечеля и събера колкото се може повече точки. Тогава ще направим математическите изчисления по отношение на класирането”, коментира Райконен, след което допълни: „Трябва да дадем най-доброто от себе си и да се надяваме, че тези, които са пред нас ще имат леки проблеми. Нямам много какво да губя, така че мога да рискувам повече, отколкото моите колеги от Макларън.”
Финландецът отчита факта, че за водачите в класирането шест състезания са прекалено много, а това оказва сериозен психологически натиск върху тях. Допълнително той е обнадежден от факта, че за Гран при на Турция болидът му ще разполага с няколко технически подобрения.