Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Ако завърша 3-и, няма да е добре, защото ще трябва да...

Кими: Ако завърша 3-и, няма да е добре, защото ще трябва да ходя на галата на ФИА

163
0
Кими Райконен

Кими Райконен коментира в типичния си стил дали е важно за него да завърши на 3-о място в шампионата при пилотите този сезон. Пилотът на Ферари има 251 точки или с 14 повече от 4-ия Валтери Ботас.И ако завърши на четвърта позиция или по-напред в Абу Даби, ще си гарантира 3-ото място в шампионата.

За финландеца обаче изглежда това би донесло повече негативи, отколкото позитиви. „Ако стана 3-и, това няма да е добре, тъй като ще трябва да отида на галата на ФИА и да пътувам повече“, каза Кими.

В Абу Даби Кими ще кара в последното си състезание за Ферари. От следващия сезон той преминава в Заубер, където ще бъде съотборник на Антонио Джовинаци.

Досегашният му съотборник Себастиан Фетел каза, че ще му липсва тишината и спокойствието от страна на Ледения, който добави към това и кратките срещи от негова страна при брифингите на отбора, като продължи в шеговит стил:

„Разделям се с Ферари, но вече съм го правил веднъж и това няма да е нещо ново. Освен това ние ще се виждаме с хората от тима в падока и няма да ми липсват и промяната няма да е много голяма. С Ферари имахме страхотни времена и спечелих титлата с тях и два пъти тази при отборите.“