Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими Райконен посредничил за спасяването на Заубер

Кими Райконен посредничил за спасяването на Заубер

59
0
Кими Райконен,Мика Хакинен

Според добре информираният кореспондент на вестник Блик, Роже Беноа, ръководството на Заубер води преговори с нова група инвеститори за подобряването на финансовото състояние на екипа. Тази група е проявила желание да поеме контрол над отбора и да смени ръководството. Беноа потвърждава, че не става дума за руските фирми, показали интерес в края на лятото.

Журналистът разкрива, че преди година група инвеститори, водена от шампиона за 2007 г. Кими Райконен, е показала интерес за закупуването на отбора. Райконен живее в Швейцария и направи дебюта си в Гран при именно с болид на Заубер.

„Кими бе просто посредник“, потвърждава информацията и Петер Заубер.

Финансовите проблеми на екипа на Заубер продължават и ръководството на екипа прави всичко възможно да подобри положението. След като бе Адриян Сутил бе привлечен за 2014 г. (очаква се той да донесе около €10 млн.) сега се очаква да бъде обявен и вторият пилот на отбора. Преговорите с руските инвеститори явно са пропаднали след като в петък следобед от пресслужбата на тима обясниха, че вторият пилот ще бъде обявен по-нататък. Това дава основание да се смята, че Сергей Сироткин вероятно ще се размине с дебют в Гран при. Предполага се, че е възможно Гийдо ван дер Гарде да заеме второто място за следващата година заради сериозната финансова подкрепа, с която се ползва.