Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще успее ли RB16B да детронира Мерцедес. Кими си тръгва от F1.

Ще успее ли RB16B да детронира Мерцедес. Кими си тръгва от F1.

ClubS1, брой 250

3678
0
Битката във Формула 1 тази година е наистина класическа и в нея всеки елемент има огромно значение. Всяко действие на претендентите за титлата Люис Хамилтън и Макс Верстапен има важна роля, както и работата на екипите им. Основната предпоставка за невероятния двубой обаче е създаването от тима на Ред Бул най-после на болид, който може да конкурира Мерцедес и дори да го превъзхожда на не една и две писти. Именно върху него концентрирахме вниманието си този път с поредния технически анализ и чудесни разрези на Паоло д’Алесио.

 

 

Значението на задвижващите системи в тоталната война е също изключително голямо и този път обръщаме вниманието и на тяхното, макар и силно ограничено развитие плюс един много важен елемент в тяхната работа – маслата.

Погледнахме обаче и към други двама изключителни пилоти, шампиони в модерната епоха – Кими Райконен и Себастиан Фетел. Почти на 42, Кими очаквано си тръгва. Традиционно се върнахме назад към забележителната кариера на един от най-бързите и обичани пилоти. Себастиан пък напомня за най-добрите си дни зад волана на Астън Мартин, но правят все по-силно впечатление и социалните му ангажименти и реални действия. За тях решихме да ви разкажем в този брой.

С него отбелязваме и 22 години от началото на нашето издание, стартирало през топлия септември на 1999 г.

Върнахме се този път назад в годините и към първото състезание, в което участва собствен автомобил на Скудерия Ферари.

На пазара ще пуснем и специално книжно издание, посветено на историята на Формула 1 и техническото развитие на автомобилите в нея.

Надявам се, че сезонът в Гран при ще бъде така вълнуващ до самия си финал и ще го проследим след провеждането на възможно най-голям брой състезания.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Благодаря за интереса и приятно четене!
Иван Тенчев