Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими с големи надежди за Унгария

Кими с големи надежди за Унгария

34
0

Най-добрият резултат за Кими Райконен през този сезон бе по улиците на Монте Карло, където световният шампион за 2007 година завърши трети със своето Ферари. Изглежда, че тесните завои на пистата подхождаха на пакета F60. Затова и финландецът се надява на аналогично представяне и на пистата Хунгароринг, която също има разнообразни завои.

„Говори се, че Унгария е сходна донякъде на Монако: вярно е, завоите са много бавни, но определено Хунгароринг е по-„прощаваща“, отколкото трасето в Княжеството, където и най-малкото подхлъзване те води в бариерите“ – обяснява Райконен.

„Затова и следващото състезание ще бъде доста сходно с това в Монако. Тази година ние спечелихме място на подиума в Монако, така че това ще бъде целта ни и в Будапеща.“

Квалификацията, разбира се, е ключова за Унгария – една писта, на която изпреварванията са почти невъзможни. Кими също подчертава този факт.

„Ако не стартираш от първите редове, рискуваш да превърнеш състезанието в един дълъг, горещ и труден следобед без никакви надежди за добър резултат“ – признава финландецът.

Със само един подиум от девет старта Райконен потвърждава, че сезонът е много тежък за него. Доказателство за това е и десетото му място в шампионата при пилотите.