Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими се надява на силен петък в Монако

Кими се надява на силен петък в Монако

71
0

Лидерът във временното класиране Кими Райконен вярва, че евентуален безпроблемен първи ден от тренировките в Монако би бил ключов за представянето му в княжеството.

Пилотът на Ферари имаше множество проблеми през повечето петъци през тази година, като досега той бе наясно само в Испания, че всичко ще бъде наред. И именно там той успя да доминира.

В Турция Райконен имаше проблеми с трансмисията в първата петъчна тренировка, а след това по време на квалификацията не можа да отговори на темпото на своя съотборник Фелипе Маса. И тъй като квалификацията е един от ключовите елементи за надпреварата в Монако, Райконен силно желае да има една безпроблемна седмица.

„Ако успеем да направим всичко да сработи през уикенда, то и колата ще е наред, но на този етап сме имали само един уикенд без проблеми в петък.”

„И когато не се справиш в петък, работата не е хубава, така че да се надяваме, че ще имаме един силен първи ден в Монако, да успеем да настроим колата и всичко ще бъде ОК.”

Ферари не успяха да отговорят на темпото на Макларън миналата година в Монте Карло, като и този път британците са считани за фаворити. Има го, разбира се, и друг момент, който не е подчертаван от някои чужди медии. Миналата година по това време стана ясно, че не работи въздушният тунел на Ферари, което тогава значително забави прогреса на италианците. Затова тази година ситуацията може да е много по-различна. Освен това сега Ферари имат по-късо междуосие в сравнение с миналата година, което също е фактор в тяхна полза.