Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими ще гони победа в Шанхай

Кими ще гони победа в Шанхай

112
0

Кими Райконен каза, че все още не е напълно доволен от своето Ферари въпреки възхода във формата му в Гран при на Япония.

На Фуджи финландецът стартира от първа редица за първи път от Гран при на Франция. Той каза, че е можел да спечели състезанието, ако го е нямал инцидента с Люис Хамилтън в началото. Накрая той завърши на трето място.

Световният шампион казва, че ще се постарае да спечели надпреварата в Китай, но признава, че ще има още работа за вършене, преди да започне да се чувства комфортно в болида.

„Да се надяваме, че ще мога да се боря за победа” – казва Райконен. „Колата определено се подобрява – това важи и за мен – но все още не е точно такава, каквато я искаме.”

„Миналата година мина добре и да се надяваме, че ще може да се повтори и през тази.”

„На Фуджи имах добра квалификация, но после в състезанието не се получиха нещата. Със сигурност квалификацията влияе върху много неща за тимовете и ако караш зад някой, ще бъде много трудно изпреварването.”

Райконен обаче бе отново сдържан по отношение на поддържащата роля, която се очаква да играе до края на сезона.

„Винаги играя за победа. Да се надяваме, че ще бъда в позицията да се боря за нея.”

„Знам какво очаква тимът от мен и знам какво искат – искат и двете титли, така че нека видим как ще се развие състезанието и може би тогава ще променим подхода. Но това ще се види по време на състезанието.”