Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Ще отговорим на предизвикателството на Уилямс

Кими: Ще отговорим на предизвикателството на Уилямс

24
0

Кими Райконен смята, че тимът му Ферари ще се върне по-силен на пистата в следващото състезание. Скудерията отбеляза посредствен уикенд в Гран при на Великобритания, където само точното решение за влизането в бокса за поставяне на гуми интермедия позволи на Себастиан Фетел да излезе 3-и да финишира на тази позиция, минавайки пред по-бързите коли на Уилямс.

Себастиан и Кими бяха 5-и и 6-и в по-голямата част от надпреварата, без шанс да минат напред ако пистата беше останала суха. Райконен пък остана едва 8-и, като сбърка, поставяйки гумите за средно мокро твърде рано.  Според Ледения случилото се на Силвърстоун е била анормално и очаква тимът да е по-силен в следващите състезания.

„Видяхме на другите писти, че (представянето ни) зависи много от конфигурацията на трасето и с какви гуми караме, заяви Кими. – Очаквам ситуацията в следващото състезание да бъде различна. Силвърстоун не е идеална писта за нас – конфигурацията, условията и гуми. Другите бяха малко по-бързи. Но ние трябва да се подобрим независимо на каква писта сме. Сигурен съм, че в Унгария ще е по-добре.”

Състезанието е в края на юли, като трасето е доста по-бавно и спънато от Силвърстоун, което със сигурност не пасва на шасито на Уилямс. За него по-подходящи са бързите писти, каквито предстоят след лятната пауза през август.