Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими стиска палци за горещо време

Кими стиска палци за горещо време

96
0

Кими Райконен стиска палци прогнозите за лошо време този уикенд в Германия да се окажат грешни. Пилотът на Ферари всъщност искрено се надява на горещо време, което да помогне на Скудерията да изпъкне.

Смята се, че F2008 е много по-внимателен с гумите си в сравнение с болида на техните основни конкуренти от Макларън – МР4-23. Това означава, че болидът на италианците би трябвало да покаже реално значително по-голямо постоянство по време на цялата надпревара, както и да не причинява толкова увреждане на гумите при високи температури. Същевременно по-агресивният МР4-23 по-добре се справя със загряването на гумите в рамките на една обиколка и съответно е по-подходящ при по-ниски температури.

Затова и Кими Райконен се надява да бъде възможно най-топло – въпреки че прогнозите предсказват валежи през уикенда.

„Надявам се да бъде горещо, както е обикновено на Хокенхайм” – казва Райконен в прегледа на Ферари преди надпреварата. „Нашата кола се представя наистина добре при високи температури, а и износването на гумите не е толкова голямо. Затова и се надявам да бъде горещо.”

„Трудно е за изпреварване, но квалификацията не решава чак толкова резултата, както на други писти; но стартиране от първа позиция определено ще направи нещата по-лесни.”

Райконен остава оптимист по отношение на шансовете си за дубъл на титлата си въпреки разочарованията в Монако, Канада и Великобритания.

„Винаги съм казвал, че шампионатът ще бъде много непредсказуем” – обяснява финландецът. „Имах възможността да спечеля последните три състезания, но поради една или друга причина нещата не се нареждаха: но това са състезанията и съм сигурен, че ще печеля отново скоро.”