Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Всички бяхме малко изненадани

Кими: Всички бяхме малко изненадани

58
0
Кими Райконен

Кими Райконен призна днес на пистата край Шанхай, че и той, както и повечето му колеги във Ферари, са били изненадани от напускането тази седмица на Стефано Доменикали на поста шеф на тима в F1.

Всички сме малко изненадани, но в крайна сметка това е негово решение – каза Кими. – Тъжно е, защото той е супер човек и самата оставка го потвърждава, а и бе в екипа толкова много години.

Финландецът каза още, че не познава новоназначения шеф на Ферари Марко Матиачи.

Не познавам човека със сигурност. Може и да сме се виждали някъде преди, но не знам точно – бе пределно откровен Райконен.

Той продължи с думите, че и с нов шеф, и без него тимът отлично знае къде са силните и слабите страни и стъпка по стъпка инженерите се опитват да подобрят колата. Кими обясни – също като съотборника си Фернандо Алонсо, че F14 T има нужда от работа практически във всички области. Сякаш най-голяма обаче е необходимостта от подобряване мощността на задвижващата система.

Финландецът каза още, че след последните подобрения в болида се чувства по-комфортно в кокпита, но автомобилът просто не е достатъчно бърз. Липсва му сила на притискане, която да накара и гумите да работят по-добре.

С небрежния си на вид, но точен изказ Кими скептично отбеляза, че не знае дали и как Ферари биха могли да настигнат Мерцедес до средата на сезона. Той все пак заяви, че Гран при на Бахрейн със сигурност ще остане като едно от най-лошите състезания на Ферари този сезон.