Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роси и Кинг Хуа са резервните пилоти на Катерам за 2013 г.

Роси и Кинг Хуа са резервните пилоти на Катерам за 2013 г.

68
0
Катерам,лого

Александър Роси и Ма Кинг Хуа са резервните пилоти на Катерам за сезон 2013, потвърди днес тима. Двамата ще присъстват на всички надпревари и ще участват в някои от петъчните тренировки преди стартовете.

Американецът продължава работата си с отбора, от когото е част от 2011 г. Миналата година беше тест пилот на тима и кара в първата петъчна тренировка за Гран при на Испания. През сезон 2013 ще увеличи броя на тренировките, в които ще участва.

Целта ми за петъчните тренировъчни сесии е да изпълня плана на тима за всяка една от тях, да работя от близо с всички и да науча колкото се може повече. Като резервен пилот на Катерам ще присъствам на всички събития от F1. Това ще ми позволи да се интегрирам в отбора технически, комерсиално и от спортна гледна точка. Искам да благодаря на акционерите в Катерам Тони и Камарудин за тяхната пълна подкрепа и на директора на отбора Сирил Абитебул за вярата, която има в мен да изпълнявам тези задължения – коментира Роси.

Кинг Хуа е ново попълнение в отбора на Катерам и ще кара в петък преди Гран при на Китай. Също така ще изкара един пълен сезон в сериите GP2 с отбора Катерам рейсинг. Миналата година той беше пилот на вече напусналия спорта Испания рейсинг, като тогава взе участие в четири петъчни тренировки.

Много съм развълнуван за присъединяването ми към семейството на Катерам. Бих искал да благодаря на всички в Катерам F1 тийм и Катерам рейсинг за предоставянето на шанса да се състезавам в GP2 и да удължа опита си във Формула 1. И двата отбора притежават всичко необходимо, за да продължат да напредват в правилната посока. Очаквам с нетърпение да играя важна роля в това да им помогна да постигнат това, което са си поставили за цел тази година – каза Ма Кинг Хуа.

Директорът на Катерам също коментира привличането на двамата млади състезатели:

– Доволен съм да приветствам Ма в отбора ни. Александър продължава развитието си с нас през 2013 г. и неговото повишение е отражение на инвестициите, които влагаме в него за бъдещето.

Очакваме с нетърпение да помогнем на Ма да развие таланта си, както във Формула 1, така и в GP2 и да предоставим на феновете от Китай лице, което да подкрепят на пистата през годината.

Едно от основните предизвикателства за пилоти, които се изкачват до Формула 1 е броят хора, с които трябва да работят в сравнение с всяко друго ниво от тяхната кариера. Програмата, която сме разработили за Александър и Ма, ще им позволи да се слеят напълно със средата във Формула 1 през 2013 г., което ще ги подготви за деня, в който да направят следващата стъпка към крайното ниво.