Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кинг Хуа и Роси ще карат в петъчните тренировки в Китай и...

Кинг Хуа и Роси ще карат в петъчните тренировки в Китай и Бахрейн

49
0
Катерам,лого

Резервните пилоти на Катерам Ма Кинг Хуа и Александър Роси ще участват в първите петъчните свободни тренировки съответно за Гран при на Китай и Гран при на Бахрейн.

Китаецът, който се състезава и в сериите GP2 с тима на Катерам, ще заеме мястото на Шарл Пик в първата свободна тренировка за Гран при на Китай (13-15 април). В Бахрейн Гийдо ван дер Гарде ще отстъпи колата си на Александър Роси за първите петъчни изпитания (състезанието е от 20 до 22 април). Холандецът ще пропусне още три тренировки в продължение на сезона.

Както изглежда, ще загубя четири петъчни сесии. Първата, в която няма да карам е в Бахрейн. Бих предпочел да карам в тези сесии и да имам колкото е възможно повече време на пистата, но това е в договора и съм сигурен, че ще е полезен опит за тези момчета – коментира Ван дер Гарде.

Роси е силно мотивиран да се представи добре по време на изпитанията и каза, че очаква с нетърпение момента, в който ще се качи в болида:

Очаквам с нетърпение това, защото е възможност да карам колата и познавам пистата доста добре. Когато участвах в GP2 Азия, карах там. Въпреки че (тренировката) е само 90 минути, ми дава възможност да направя впечатление. Основната задача е да изпълня програмата за отбора, но нека бъдем реалисти, в моторните спортове времената са всичко, не е ли така? Заради това ще трябва да намеря баланса между това да изпълня работата за отбора и моето представянето.